aWiE
[Nama:Syafawi][Nick:Awi][Umo:27]
[Jantina:Lelaki Tulen][Status:Laki Orang aNaK SaTu]
[Anak Jati:Kedah][Lokasi:Puchong][Kerjaya:TCE]
[Suka:Nature][Hobi:Jenjalan]

[26.02.1981:HBKL]
[81-82:Kg. Relawan,K.L]
[83-91:Kg. Sentosa,Pdg. Serai, Kedah]
[92-Present:Taman Ria,Pdg. Serai, Kedah]
[88-93:SKGuar Lobak]
[94-96:SMSultan Badlishah]
[97-98:MRSM Beseri,Perlis]
[99-03:UTM Skudai,Johor]
[03-05:CAIRO UTMKL]
[05-07:Bromma (M) Sdn. Bhd., Ipoh]
[Dec07-Nov07:SilTerra (M) Sdn. Bhd., Kulim] [Dec07-Present:Q-Cells (M) Sdn. Bhd., Cyberjaya]

Mutiara kaki:
SesuaTu Yg. canTik Tidak Semestinya HaRus dipuJi
SesuaTu Yg. buRuk Tidak Semestinya HaRus dikeJi
Disebalik Celanya HaruS kiTa Celikkan Diri Untuk Mengetahui Maksud Yg. TerseLindung
Selami...Hayati...Fahami...
   

<< July 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31







= bLoG meReke =

ZEQku sayam
ahmad NADia
ahmad JAIs
eIdDA nerina
Wazet
LELISdawati
Nurul Syuhada Nurul Ain
Dakwan
Ecah
Jasen
Achit
serODJA
Kinnik
Azu


Blues Selamanya

= LenSa HenSet =
piJak sini!
= YM id =

iwafayz


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed



 
Wednesday, August 20, 2014
biLa LaLuaN DiPeRmUdaH ALLAH...

20 Ogos 2014

Erghhh!...Uhhh!..Puihh!..dah macam gua tempurung aku tengok..sudah 6 tahun aku tidak menjenguk ke sini....Ya, ENAM TAHUN!,,Last post entry 20 September 2008..macam tak percaya kan? Pejam celik pejam celik dah lepas 6 tahun...

Bila difikir balik dalam 6 tahun nih macam2 dah aku lalui.Pada 20 September 2008 aku masih di kerja di Kulim, Kedah dan pada ketika entry ini ditulis, aku sudah kembali bekerja di Kedah. In between September 2008 hingga ke 2014 ini, sudah 5 tempat aku bermusafir mencari rezeki. Dari Cyberjaya ke Nilai kemudian ke Rawang lepas tu ke Putrajaya dan last sekali dan terpaling jauh iaitu Bintulu, Sarawak.

Tapi sudah seperti dirancang Allah, belum sampai 2 tahun di Bintulu aku kemudian ditukarkan ke Gurun, Kedah. memang rezeki yang tak diduga. Walaupun kerja semakin melimpah tapi itu adalah pro and cons yang perlu kita terima. Nak dibandingkan cost of living di antara Binntulu dan Gurun, huh..memang macam Tokyo dengan Kemboja..Nang mahal gilak mok diam di Bintulu ya..Contoh yang simple, di Bintulu aku sewa satu bilik master bedroom dengan kos lebih kurang RM400..di Gurun, aku dapat sebijik rumah teres Semi D dengan sewa RM400..tak ke gila beza namanya tu..kan?

Next entry aku cerita pasal living di Gurun..tungguu....


Posted at 10:59 pm by aWiE
Komen ke Komen?  

Next Page